Wie zijn de 50 grootste recruitmentkenners van Nederland?

Recruitmentkennis is er in Nederland genoeg — maar welke kenners moet je volgen om bij te blijven over de laatste trends? Recruitment Valley trapt af met 13 namen. Maar wie horen er nog meer op de lijst?

Aaltje Vincent

Aaltje Vincent is een van Nederland’s grootste namen op het gebied van recruitment. Ze is grondlegger van de Jobmarketing-methode, van solliciteren via LinkedIn en van Candidate Marketing. Ze is verantwoordelijk voor de professionalisering van duizenden loopbaan, HR- en recruitmentprofessionals via een brede reeks coaching, trainingen en masterclasses. Vincent is daarnaast auteur van verschillende bestsellers over solliciteren.

Bekijk LinkedIn-profiel

Arjan Elbers

Arjan Elbers is mede-oprichter van digital recruitment agency Getnoticed en voorzitter van Recruiters United. Elbers is tevens bestuurder bij Kiqit en schrijft en spreekt regelmatig over recruitment. Daarnaast is Elbers de bedenker van het RTL-Z-programma How to get noticed, waarin hij samen met Nigaio Wijnen langsgaat bij verschillende organisaties om hen te helpen hun arbeidsmarkt- en recruitmentvraagstukken.

Bekijk LinkedIn-profiel

Bas van de Haterd

Bas van de Haterd heeft de afgelopen jaren op internationale congressen over de hele wereld gesproken, met name over digitale assessments en het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Van de Haterd heeft tevens verschillende boeken geschreven over de invloed van technologie op werk en maatschappij. Hij is daarnaast oprichter van Digitaal-Werven, dat al 12 jaar onderzoek doet naar de beste sollicitatie-ervaring

Bekijk LinkedIn-profiel

Bas Westland

Bas Westland is als trainer, spreker en dagvoorzitter al jaren actief in de recruitmentindustrie. Westland is daarnaast oprichter en moderator van De Recruitment Buddies Groep, een Facebook-community met meer dan 4600 leden, die actief zijn in agency recruitment, corporate recruitment, interim recruitment, recruitment marketing en employer branding.

Bekijk LinkedIn-profiel 

Frank Roders

Frank Roders staat aan de voet van een aantal belangrijke initiatieven in de Nederlandse recruitmentindustrie. Na met HR-en recruitmentspecialist Compagnon te zijn gestart, ontdekte hij een verwant vakgebied: recruitment. Daar bleek zijn ervaring voor marketing één-op-één toepasbaar. Vervolgens richtte Roders in 2001 de vakorganisatie Recruiters United op, het grootste onafhankelijke recruitmentplatform in Nederland.

Bekijk LinkedIn-profiel

Geert-Jan Waasdorp

Geert-Jan Waasdorp is oprichter van Intelligence Group, het data- en techbureau gespecialiseerd in Nederlandse en internationale recruitment-, employability en arbeidsmarktinformatie. Waasdorp is een veelgevraagd (inter)nationaal spreker, uitgever van werf-en.nl, totalent.eu, Loopbaanpro.nl en auteur van de boeken: ’Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’, ‘Recruitment­kengetallen’, ‘Zo vindt u een baan’ en ‘Schaarste bestaat niet’.

Bekijk LinkedIn-profiel

Gusta Timmermans

Gusta Timmermans heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het vak. Door haar jarenlange ervaring in de uitzendbranche, als mede-eigenaar van een wervings- en selectiebureau en haar ervaring als hoofd recruitment bij ING Nederland en ING wereldwijd heeft ze zich ontwikkeld tot een ware expert op haar vakgebied. Timmermans is auteur van twee boeken en inmiddels actief als strategisch consultant Total Talent Acquisition bij Recruitment Builders.

Bekijk LinkedIn-profiel

Han Mesters

Han Mesters is sector banker zakelijke dienstverlening bij ABN Amro, waar hij al meer dan 17 jaar werkzaam in banen die als aandachtsgebied de sector zakelijke dienstverlening hebben. Mesters geeft regelmatig presentaties over trends in de sector en is bedrijfskundige en economisch historicus. Daarnaast schrijft Mesters rapporten en artikelen over actuele topics, ondermeer voor ZipEconomy.

Bekijk LinkedIn-profiel

Hugo-Jan Ruts

Hugo-Jan Ruts is hoofdredacteur van ZiPconomy, een onafhankelijke kennisplatform en community met als doel eigenzinnige meningen over de flexibilisering van organisaties & de markt voor interim professionals bij elkaar te brengen. Ruts houdt met ZiPconomy de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt nauwgezet in de gaten en bericht op zijn site ook over de maatregelen en regelingen van het kabinet en weegt hij de politieke discussies op dit terrein.

Bekijk LinkedIn-profiel

Juriën Koops

Jurriën Koops is sinds 2014 directeur van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding aan de organisatie. Koops studeerde Algemene Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en begon zijn carrière als beleidsadviseur bij CNV Bedrijvenbond. Koops is directeur van de ABU en vervult hij diverse bestuurslidmaatschappen, voor STOOF en SNCU.

Bekijk LinkedIn-profiel

Peter Boerman

Peter Boerman is hoofdredacteur van Werf&, een onafhankelijk platform dat zich ten doel heeft gesteld om arbeidsmarktcommunicatie en recruitment te professionaliseren en van kennis te voorzien. Boerman wil met zijn verhalen menselijk talent en organisaties dichter bij elkaar brengen en daarmee bijdragen aan een wereld waarin mensen zoveel mogelijk van hun potentie kunnen verwezenlijken.

Bekijk LinkedIn-profiel

Wim Davidse

Wim Davidse is oprichter van en HR- en flexstrateeg bij Dzjeng, waar hij onderzoekt, adviseert en presenteert op het snijvlak van trendanalyses, strategie, flexibiliteit en aanstekelijk werkgeverschap. Daarnaast is Davidse actief als spreker, met inmiddels honderden informatieve, interactieve en inspirerende lezingen, inspiratieshops, sparringsessies en gastcolleges op zijn naam. Davidse schrijft daarnaast blogs en artikelen, en is hoofdredacteur van Flexmarkt magazine.

Bekijk LinkedIn-profiel

Wim van den Nobelen

Wim van den Nobelen is eigenaar van werving- en selectiebureau Strictly People en recruiter op het gebied van Finance en Salarisadministratie. Sinds enkele jaren schrijft Van den Nobelen blogs over recruiters, solliciteren en alles wat met recruitment te maken heeft. Hij is daarnaast frequent spreker op evenementen verzorgt trainingen en workshops om zijn kennis over te dragen.

Bekijk LinkedIn-profiel

Wie hoort er nog meer op de lijst?

Recruitment Valley, het nummer 1 jobboard voor recruiters en het grootste netwerk van recruitmentspecialisten in Nederland, stelt uiteindelijk een Top 50 op voor de grootste recruitmentkenners van Nederland. Wie hoort er nog meer op de lijst? Nomineer hieronder een recruitmentkenner! Stuur een e-mail naar info@recruitmentvalley.com met jouw suggestie voor de lijst. Op 1 mei 2023 maakt Recruitment Valley de volledige top 50 bekend.